nieuws

Excuses Farmers Defence Force voor 'verkeerde woorden'

FDF maakt na overleg excuses voor harde woorden
FDF maakt na overleg excuses voor harde woorden © RTV Oost
Het Farmers Defence Force (FDF) heeft vanavond tijdens een vergadering van het Landbouw Collectief excuses aangeboden voor 'verkeerde woorden'. Na een bericht van de actiegroep van boeren, eerder op de dag, klapte een overleg tussen het Landbouw Collectie en het kabinet.
FDF haalde in de tekst uit naar onder andere 'vleesbazen, zuivelbobo's en bankiers' die "als Judas de sector verraden". De club deed dat, omdat de partijen buiten het collectief om met minister Schouten aan het praten zouden zijn over de stikstofcrisis.
Na het bericht van FDF schortte het kabinet een gesprek met het Landbouw Collectief, waar FDF onderdeel van uitmaakt, op. Minister-president Rutte en landbouwminister Schouten wilden pas weer aan tafel, zodra er excuses waren gemaakt. Die excuses leken in eerste instantie achterwege te blijven, maar kwamen vanavond na een gesprek van het Landbouw Collectief alsnog.
In een verklaring liet het Landbouw Collectief weten graag in gesprek te blijven. "Alles met het oog op de bal", aldus Mark van den Oever, voorzitter van FDF.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.