nieuws

Hengeloër (32) nog eens 30 dagen vast vanwege voorbereiden seksueel misbruik kinderen

De inval in het huis in Hengelo in januari
De inval in het huis in Hengelo in januari © News United / Jack Huygens
De 32-jarige Hengeloër die vorige maand werd opgepakt bij een woninginval in zijn woonplaats, blijft nog zeker 30 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vandaag bepaald. De man wordt ervan verdacht voorbereidingen te hebben getroffen voor het seksueel misbruik van kinderen.
De man werd vorige maand aangehouden bij een politie-inval in de woning van een bestuurslid van pedovereniging Martijn. Behalve in Hengelo werden ook woonadressen in Arnhem, Lelystad en Haarlem doorzocht.
Bij de doorzoeking in Haarlem werd een 75-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kinderporno te bezitten. Zijn voorarrest is vandaag met 90 dagen verlengd. Eerder werd het voorarrest van beide mannen al met twee weken verlengd.

Verboden vereniging

De vereniging Martijn is in 2014 door de Hoge Raad verboden, omdat de activiteiten van de club in strijd waren met de openbare orde. De vereniging wilde dat seksuele relaties tussen volwassenen en jongere kinderen zouden worden geaccepteerd. Bestuurslid Marthijn U. raakte onlangs weer in opspraak, omdat hij reclame zou maken voor een afgeschermde mailinglijst voor pedoseksuelen.
In juni 2019 werd aangifte gedaan van voortzetting van de vereniging door voormalig bestuurders. Op basis van die aangifte werd een onderzoek gestart. U. stelde vervolgens critici gerust dat er geen nieuwe vereniging Martijn wordt opgezet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.