nieuws

'Tattookillers' vrijgesproken in moordzaak Enschedeër Onno Kuut

'Tattookillers' vrijgesproken in moordzaak Enschedeër Onno Kuut
'Tattookillers' vrijgesproken in moordzaak Enschedeër Onno Kuut © Crimesite
De vier mannen die verdacht werden van de moord op Enschedeër Onno Kuut, zijn vanmiddag vrijgesproken. Volgens de rechtbank in Rotterdam zijn er veel aanwijzingen dat ze bij de moord betrokken waren, maar is er onvoldoende bewijs om hen te veroordelen.
Kuut werd in maart 2009 dood aangetroffen in de duinen van Hoek van Holland. Zijn lichaam was zwaar toegetakeld; hij was doorboord met messteken en met zijn eigen mes de keel doorgesneden.

Moordopdracht in Leiderdorp

Justitie had levenslang geëist tegen de vier 'tattookillers', die zo genoemd worden vanwege de tatoeages op hun rug. Volgens het OM hadden zij Kuut omgebracht vanwege een uit de hand gelopen moordopdracht in Leiderdorp.
Hierbij zou niet alleen het beoogde doelwit zijn doodgeschoten, maar ook een broer van een Amsterdamse topcrimineel. De tattookillers waren volgens justitie mogelijk bang dat de Enschedeër daarover uit de school zou klappen.
Eén van hen, Cor P., nam twee weken geleden vermoedelijk de benen. Hij was voorwaardelijk vrij, maar verdween plotseling van de radar. Vermoedelijk had hij zijn enkelband doorgeknipt. Cor P. is nog steeds niet gevonden.

Satudarah

Justitie heeft naast de tattookillers een aantal andere mogelijke betrokkenen op de korrel. Onder hen ook Satudarah-oprichter Michel B. uit Enschede. Volgens het OM is hij mogelijk betrokken, maar ze hebben daar weinig concreet bewijs voor.
Ook meerdere advocaten opperden dat de Satudarah-oprichter achter de moord zit. Hij had een probleem met Onno Kuut, die geld gestolen zou hebben. De Satudarahoprichter zou – mogelijk om justitie op een dwaalspoor te brengen - tijdens een kickboxgala aan twee getuigen onterecht hebben gemeld dat de Tattookilliers achter de moord zitten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.