nieuws

Expeditie Oost: Kozakkenstrijd in Den Ham

Wie bakt de lekkerste Kozak!? Dit was de hamvraag van vandaag. In Den Ham zijn twee bakkerijen in de prijzen gevallen met hun Kozak-creatie. Maar welke vindt de gewone man op straat nou eigenlijk het best?
Bakkerij Kaptein kreeg de titel ''Beste Kozak ter Wereld'' uitgereikt door foodbloggers van Tea & Food Pairing. Zij zoeken de beste combinatie tussen thee, koffie en een delicatesse. De bloggers zijn aangesloten bij een internationaal opleidingsinstituut die hierin is gespecialiseerd. Een hele eer dus.

Kozakkenstrijd

Zo'n 300 meter verderop zit Bakkerij Jansen. Op hun gevel pronkt de titel ''Bekroond met Goud!'' Zij hebben volgens het Nederlands Bakkerij Centrum de allerbeste Kozak. Tsjonge jonge. Twee concurrenten, of zoals ze zelf zeggen 'collega's', die allebei claimen dat ze het beste gebakje in huis hebben.
Kozakken laten proeven
Kozakken laten proeven © RTV Oost

Publieksprijs

Tijd voor onze Pim om het publiek de doorslag te geven in deze dorpse bakstrijd. Met beide Kozakken op zak liet hij inwoners van Den Ham de beide creaties proeven. Welke viel het best in de smaak?
Kozakkenstrijd
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.