nieuws

Geert Braaksma eerste drager erespeld 'Trotse Tukker'

Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede speldt de onderscheiding op
Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede speldt de onderscheiding op © Jola Mulder
Geert Braaksma, tot voor kort voorzitter van Twente Board, mag zich de eerste bezitter noemen van de erespeld 'Trotse Tukker'. Hij kreeg de speld vandaag overhandigd van de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen. Namens Twente Board hield Braaksma zich van 2016 tot en met 2019 bezig met de economische ontwikkeling van Twente.
Braaksma kon bij de overhandiging van de speld rekenen op lovende woorden van Van Veldhuizen: "Geert was de afgelopen jaren medeverantwoordelijk voor de versterking van onze regio, waar we voorop willen en moeten lopen op het gebied van techniek, talent, bereikbaarheid en duurzaamheid."
Ook Twente Board blikt met positieve woorden terug op de voorzittersperiode van Braaksma: "Onvermoeibaar zette Geert zich als voorzitter van de Twente Board in voor Twente. Twente is vol lof over zijn prestaties en na zo’n rijke nalatenschap is het eindelijk tijd om zijn bestuurlijke pet van de Twente Board af te zetten. Maar voor Twente zal Geert zich blijven inzetten. Geert is en blijft tenslotte een ‘Trotse Tukker’."

Oost NL

Zijn voorzittersperiode bij Twente Board combineerde Braaksma deels met de functie van commissaris bij investeringsmaatschappij Oost NL. Daar stapte hij eind 2018 op. Later bleek dat hij er persoonlijk voor zorgde dat 7,5 miljoen euro werd overgemaakt van Oost NL naar Lithium Werks. Hij was toen bij beide partijen commissaris. De belangenverstrengeling bleek uit interne stukken die de provincie vrijgaf na Wob-verzoek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.