nieuws

Asbest vrijgekomen bij brand garagebedrijf Steenwijkerwold

Bij de brand in een garagebedrijf vanmiddag in Steenwijkerwold is asbest vrijgekomen. Volgens de Veiligheidsregio IJsselland is het verspreidingsgebied klein. Rond half drie brak brand de brand uit. Al snel werd opgeschaald naar grote brand, om meer materieel naar de brand te krijgen. Inmiddels is de brand onder controle, nablussen gaat nog wel even duren.
De brand aan de Oldemarktseweg veroorzaakte veel rook. Er zijn geen gewonden gevallen. De Oldemarktseweg is voorlopig afgesloten. Het opruimen van het asbest, rond het bedrijf en bij drie woningen, vindt in overleg met salvage plaats. Dit geldt ook voor de terugkeer van de omwonenden naar huis, aldus de Veiligheidsregio.
Het nablussen gaat nog wel even duren, ook omdat de brandweer het pand niet ingaat. Het pand is door de brand te instabiel geworden waardoor sprake is van mogelijk instortingsgevaar. 
Acht auto's zijn op tijd uit de garage gehaald en zijn niet beschadigd geraakt. Hoeveel auto's nog in de showroom staan is niet bekend. Auto's van klanten zijn op tijd uit de garage gehaald. De brandweer adviseert omwonenden om uit voorzorg geen roetdeeltjes aan te raken.
Volgens de eigenaar van het bedrijf is de brand tijdens werkzaamheden op een dak ontstaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.