nieuws

Werkstraf geëist voor aanranding jonge vrouw in Nijverdalse garage

De zaak diende vandaag in de rechtbank van Almelo
De zaak diende vandaag in de rechtbank van Almelo © RTV Oost
Tegen een 50-jarige man uit Nijverdal is vandaag een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken geëist. Hij zou in september 2017 een bezorgster van onderdelen in zijn garagebedrijf betast hebben.
De bezorgster, die op het moment van de aanranding nog geen 20 was, vertelde de politie dat ze al een tijdje bij het bedrijf van de Nijverdaller kwam. Het contact dat ze had was goed en vriendschappelijk, maar op die bewuste dag zou de man zich heel anders gedragen hebben.
Niet alleen zou hij haar vastgepakt hebben, maar vervolgens ook de roldeur van het bedrijf dicht gedaan hebben, terwijl hij haar vertelde "dan kan niemand ons zien." Daarna zou hij haar betast hebben. De vrouw durfde pas in de avond haar verhaal te doen bij haar baas en een aangifte volgde.

Berichtjes

De verdachte vertelde voor de rechtbank dat hij de vrouw alleen bij haar pols had gepakt om haar te vertellen dat ze moest stoppen met het achterlaten van berichtjes op het whiteboard van het bedrijf. Daar liet de vrouw, aldus de man, berichtjes achter met kusjes voor hem. Omdat hij getrouwd was wilde hij dat ze er mee stopte.
De vrouw wil 2.500 euro smartengeld van de verdachte. Die ziet dat niet zitten. Volgens hem liegt de vrouw en is zij hem een schadevergoeding schuldig voor alles wat ze hem aandeed.

Authentiek

De officier van justitie gelooft de aangifte van de vrouw. Die is volgens hem authentiek, wordt ondersteund door verklaringen van mensen die haar na het incident hevig geëmotioneerd spraken. De werkgever van de vrouw royeerde het bedrijf van de 50-jarige en weigerde nog langer onderdelen te leveren.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.