Dessers bezorgt Heracles met twee treffers tegen Fortuna eerste overwinning in 2020

Heracles Almelo heeft de eerste zege van de tweede seizoenshelft binnen. Op Erve Asito speelde de ploeg van trainer Frank Wormuth allesbehalve een grootse wedstrijd, maar zegevierde het mede dankzij de VAR wel met 2-0 over Fortuna Sittard.
Ondanks dat Heracles eigenlijk geen moment in de wedstrijd zat en Fortuna het betere van het spel had, stond het na 45 minuten voetbal wel 1-0 in Almelo. En dat had de thuisploeg enkel en alleen te danken aan de VAR. Silvester van der Water werd door George Cox onderuit getrokken in de zestien, maar arbiter Björn Kuipers wuifde het weg. Vanuit Zeist werd de scheidsrechter uit Oldenzaal echter naar de zijkant geroepen. De bal ging vervolgens op de stip en Cox kon met rood inrukken.

Strafschop

Van dit buitenkansje maakte Cyriel Dessers dankbaar gebruik. De aanvalsleider van Heracles tekende een kwartier voor rust voor de 1-0. Even daarvoor kwam Heracles goed weg toen Fortuna-smaakmaker Mark Diemers een fraaie vrije trap op de kruising uiteen zag spatten.

Blaswich stopt penatly

Ook na de rust was Fortuna met een man minder aanvankelijk de bovenliggende partij. De bezoekers kregen eveneens een strafschop, na een handsbal van Jeff Hardeveld. Diemers ging achter de bal staan, maar Janis Blaswich redde knap op de inzet van elf meter.

Weer Dessers

Dessers maakte even later aan alle Limburgse illusies een einde. De Belg zorgde met een droge knal uit de draai voor de 2-0 en schoot zichzelf daarmee weer bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie en zijn club naar de eerste driepunter van het nieuwe jaar.
Heracles Almelo - Fortuna Sittard 2-0
1-0 Dessers (33/pen)
2-0 Dessers (70)
Arbiter: Kuipers
Geel: Mauro Junior, Merkel; Carbonell
Rood: Cox (32)
Bijz: Diemers mist pen. (63)
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld; Osman, Mauro Junior (Bijleveld/86), Merkel (Jakubiak/71); Van der Water, Dessers, Burgzorg
Fortuna Sittard: Koselev; Essers, Ninaj, Dammers, Cox; Passlack, Carbonell (Rota/37), Tekie, Ciss (Fernadnes/83); Diemers (Damascan/77), Sambou