nieuws

Dit is er over van de afgebrande garage in Steenwijkerwold

Er is niet veel meer over van het garagebedrijf in Steenwijkerwold dat vanmiddag afbrandde. Op de locatie aan de Oldemarktseweg is de brandweer tot vrijdagavond aan het werk geweest. Duidelijk is dat de bovenverdieping in ieder geval niet te redden valt.
Rond half drie vanmiddag brak de brand uit, volgens de eigenaar van het bedrijf tijdens werkzaamheden op een dak. Al snel werd opgeschaald naar grote brand, om meer materieel naar de brand te krijgen. Nadat de brand onder controle was, duurde het nablussen nog enkele uren. Tussendoor werd duidelijk dat bij de brand ook asbest was vrijgekomen.
Acht auto's die in de garage stonden konden daar op tijd worden weggehaald en raakten niet beschadigd. Bekend is inmiddels dat er ook auto's in de showroom stonden die niet gered konden worden, hoeveel precies is niet bekend. Wel is duidelijk dat auto's van klanten op tijd uit de garage gehaald zijn.
Vanavond is er nog een aantal auto-onderdelen uit het pand gehaald, die vervolgens zijn schoon gespoten. Mannen in witte pakken zijn naar binnen gegaan om de asbest op te ruimen. De geredde auto's werden één voor één weggehaald en afgespoten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.