nieuws

Buurtbewoners zijn onveilige N377 bij Nieuwleusen zat en komen in actie

Op de N377 gaat het regelmatig mis
Op de N377 gaat het regelmatig mis © Persbureau Meter (januari 2020)
'Dit nooit weer!' staat met grote letters op de flyer die buurtbewoners van de N377 bij Nieuwleusen dit weekend verspreidden. Ze zijn de ongelukken op de provinciale weg meer dan zat en kondigen acties aan.
Al jaren wordt er gesproken over maatregelen op de N377, de weg die Nieuwleusen aan de noordkant scheidt van buurtschap Den Hulst. De druppel was het ongeluk van afgelopen dinsdagochtend, toen de pas driejarige Mariëlle van haar fietsje werd gereden. De peuter maakt het goed, maar de schrik in het dorp zit er -wederom- flink in.
Met de verspreiding van de flyers worden buurtbewoners opgeroepen zich te verenigen. Wie dat wil kan geld doneren, waarmee de initiatiefnemers allerlei acties gaan bekostigen. Gesproken wordt over het ophangen van spandoeken, het zelf aanbrengen van verkeersborden en het schilderen van zebrapaden.

'Er gebeurt niets'

"Al jaren wordt er gepraat en vergaderd, maar ondertussen gebeurt er niks", valt te lezen op de flyer. "Nog steeds is de snelheid niet verlaagd naar 50 km/uur en nog steeds is er niets gedaan aan de veiligheid van fietsers en voetgangers. (..) Praten alleen is blijkbaar niet voldoende. Er zal meer moeten gebeuren."
De initiatiefnemers benadrukken overigens dat het de N377 is die moet worden aangepakt. De automobilist die betrokken was bij het ongeval van afgelopen week nemen ze bijvoorbeeld niets kwalijk. "Geen enkel verwijt aan de bestuurder van de auto, zij kon er niets aan doen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.