nieuws

Elf bewoners kunnen niet terug na grote brand in verzorgingsflat in Zwolle

Elf bewoners kunnen niet terug naar hun woning na een grote brand vannacht in een verzorgingsflat aan de Keersluis in Zwolle. Voor hen wordt een alternatieve woonruimte geregeld.
De brand in de zorgflat aan de Harm Smeengekade brak rond 04:00 uur uit. Tientallen hulpbehoevende bewoners werden door de hulpdiensten uit de flat gehaald. Zelfs het Rode Kruis verleende hulp.
Bij de brand is een aantal lichtgewonden gevallen, zij hebben rook ingeademd en zijn ter plekke behandeld. De brand is waarschijnlijk ontstaan op een balkon van een portiekwoning op de tweede etage. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, daar wordt onderzoek naar gedaan.
Adjunct-directeur Wonen Martijn Sweitser is geschrokken: "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en zijn de meeste bewoners met de schrik vrijgekomen. Mijn complimenten en dank voor de aandacht en zorg waarmee onze huurders zijn opgevangen door de Nieuwe Haven van IJsselheem. Door een goede samenwerking met de hulpverlenende partijen konden de meeste bewoners vanochtend weer terug naar hun woning. We hopen dat over een tijdje alle appartementen van de Keersluis weer bewoonbaar zijn.”

Voorlopig niet terug

In de loop van vanochtend konden de bewoners van de appartementen vanaf de derde verdieping weer naar binnen. De eerste twee verdiepingen blijven voorlopig gesloten. Dat betekent dat elf bewoners tijdelijk ergens anders moeten wonen. In eerste instantie gaan ze naar een hotel. Mocht het herstellen van hun appartement langer duren, dan wordt er alternatieve woonruimte gezocht.
Omdat het pand moet worden geventileerd, staan de ramen voorlopig open op de eerste twee verdiepingen. Om inbraak te voorkomen, wordt er bewaking ingezet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.