nieuws

Geen extra maatregelen voor storm Ciara, brandweer staat op scherp

De brandweerkorpsen in de regio staan klaar om vanavond bij calamiteiten rond de storm Ciara uit te rukken. Extra maatregelen zijn niet nodig, want de brandweerwagens hebben alle apparatuur standaard aan boord om in te grijpen. Wel zijn de kettingzagen nog een keer extra gecheckt en staat de hoogwerker vooraan in de rij om op pad te gaan. En dat is ook nodig, want de hele middag regende het al meldingen.
Volgens brandweerman Harrie Wezenberg, van het brandweerkorps in Zwolle, zijn de wagens dusdanig uitgerust dat de brandweer bij elke willekeurige situatie snel kan handelen.

Extra maatregelen

"Er is geen reden om nu, voorafgaande aan de storm, extra voorbereidingen te treffen. We staan zoals altijd paraat. Als de pieper gaat dan gaan we er op af. Al weten we natuurlijk nooit wanneer en wat we zullen aantreffen."
Veel schademeldingen komen bij de centrale meldpost voor de regio oost in Apeldoorn binnen. We zullen de kleinere meldingen vrijwel direct doorzetten naar de lokale brandweerposten, waar ze op basis van urgentie worden afgehandeld", zegt Diana Inkelaar van de Veiligheidsregio IJsselland.
Op die manier wordt de centrale meldkamer zoveel mogelijk ontlast en beter ingezet voor grote calamiteiten."
"Zoals het er nu naar uitziet verwachten we vanavond topdrukte. Daar waar het kan vragen we mensen om kleine schades en incidenten zoveel mogelijk zelf op te lossen. Bij calamiteiten moet natuurlijk altijd 112 gebeld worden", aldus Inkelaar.
Voor meer informatie over de storm en hoe de inwoners het beste kunnen handelen verwijs de Veiligheidsregio naar de webpagina; https://www.vrijsselland.nl/toolkit-communicatie/storm-en-wateroverlast
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.