nieuws

Wat vind jij: 'Fatsoenlijke' radiopiraten moeten gedoogd worden

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Radiopiraten die zich fatsoenlijk gedragen moeten alleen een 'symbolische boete' krijgen of zelfs gedoogd worden. Dat wil PvdA-Statenlid Annemieke Wissink.
Etherpiraten plaatsen een eigen zendmast en zenden daarmee illegaal uit. Deze zenders kunnen echter het signaal van legale radiostations en nooddiensten verstoren. De piraten kunnen daarom rekenen op een fikse boete en hun apparatuur wordt vaak in beslag genomen. Wissink vindt dat jammer en is bang dat 'een mooi stukje streekcultuur de nek wordt omgedraaid'.
Wissink wil dat piraten die zich 'fatsoenlijk' gedragen alleen een symbolische boete krijgen. Piraten die zich niet gedragen, bijvoorbeeld omdat ze zich misdragen tegenover de controleurs van het Agentschap Telecom, kunnen in haar ogen alsnog rekenen op een flinke boete. 
Het Agentschap Telecom, die verantwoordelijk is voor de ether, vindt het verbazingwekkend dat een politica om een versoepeling van de aanpak van piraten vraagt. "We kunnen daar niet coulanter mee omgaan. Dan kun je nog zo'n vriendelijke piraat zijn, maar je kunt geen nooddiensten of vliegverkeer verstoren."
Wat vind jij? Ben je het eens met Annemieke Wissink en moeten fatsoenlijke etherpiraten met zachtere hand worden aangepakt? Of snap je het argument van het Agentschap Telecom helemaal en vind je dat etherpiraten gewoon moeten worden beboet - hoe fatsoenlijk ze ook zijn?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.