Investeringsmaatschappij Reggeborgh van familie Wessels verkoopt Duitse glasvezel

Investeringsmaatschappij Reggeborgh uit Rijssen kan binnenkort naar verluid honderden miljoenen euro's bijschrijven door de verkoop van de Duitse glasvezelgigant 'Deutsche Glassfaser'. Financieel deskundigen waarderen 'Glassfaser' op 2,5 miljard euro, een bedrag dat Reggeborgh moet delen met de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, dat een meerderheid van de aandelen heeft.

De 'Deutsche Glassfaser' is in 2012 opgericht door Reggeborgh, dat toen nog onder leiding stond van bouwmiljardair Dik Wessels stond. Wessels zag al vroeg kansen in de 'glasvezel'.

Hij richtte in 2005 'Reggefiber' op en heeft daarmee Nederland voor een groot deel voorzien van glasvezel en dus 'snel internet'. Dat bedrijf is uiteindelijk verkocht aan KPN. Die verkoop heeft een groot deel van het miljardenvermogen van Wessels opgebracht.

Weinig Duitsers hebben snel internet

De nieuwe eigenaren van 'Deutsche Glassfaser' zijn een Zweedse en een Canadese investeringsmaatschappij. Zij willen de komende jaren ruim zeven miljard investeren in het Duitse netwerk voor snel internet. Dat netwerk ligt nog ver achter bij de rest van Europa, in 2017 had volgens het Financieel Dagblad nog maar 6,6 procent van de huishoudens een aansluiting op een glasvezelnetwerk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: