Deze carnavalsoptochten zie je live bij RTV Oost

Nog even en dan barst het carnavalsgeweld weer los. In Overijssel zijn tientallen optochten, vooral in de noord-Twentse gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Rossum en Losser. RTV Oost zendt drie optochten live uit, namelijk in Tubbergen, Raalte en Oldenzaal. Benieuwd waar nog meer optochten zijn? Bekijk hieronder een overzicht van heel Nederland.

In totaal zijn er in Nederland bijna negenhonderd optochten. De meeste worden in Noord-Brabant georganiseerd (329), gevolgd door Limburg (298) en Gelderland (107). Dat blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van gegevens van Optochtenkalender.nl.

De plaatsen waar buiten Brabant en Limburg carnaval gevierd wordt, zijn van oudsher overwegend katholieke steden en dorpen. Dit verband zie je terug op de kaart, waarop de optochten van dit jaar zijn gecombineerd met de meest recente cijfers van het CBS over het aandeel rooms-katholieken per gemeente.

Carnaval bij RTV Oost

Op de Facebookpagina van RTV Oost Carnaval blijf je elke dag op de hoogte van alles op het gebied van carnaval in Overijssel. Maar er is meer.


Albergen

Van de Eerste Grote Twentse Carnavalsoptocht in Albergen zie je op zondag 16 februari vanaf 17.10 uur een sfeerverslag bij Expeditie Oost. 


Tubbergen

De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen kun je op vrijdag 21 februari vanaf 19.00 uur live zien op tv en op de facebookpagina van RTV Oost.


Salland

Een dag later, op zaterdag 22 februari, gaat Expeditie Oost langs diverse optochten in Salland. Op de Facebookpagina van RTV Oost Carnaval kun je zien waar ze zijn. ’s Avonds zie je een samenvatting van het rondje Salland om 17.10 uur op TV Oost.


Oldenzaal
Op zondag 23 februari kun je vanaf 12 uur live op televisie kijken naar de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De optocht is ook te zien op de website en op Youtube. Een samenvatting van deze optocht zie je ’s avonds om 18.30 uur bij TV Oost en maandagmiddag om 12.00 uur.

Raalte
Diezelfde dag kun je vanaf 13.00 uur op de website en de Facebookpagina van RTV Oost live kijken naar de Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte. Een samenvatting van deze optocht zie je ’s avonds om 20.30 uur op TV Oost.


Zwolle

RTV Oost sluit carnaval af op Rosenmontag, op maandag 24 februari, met het Carnavalsconcert in Zwolle. Bekijk het sfeerverslag op Facebook RTV Oost Carnaval en rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
carnaval Nieuws
Deel dit artikel: