nieuws

WOII in vijftig foto's: aanleg van een schuilkelder in Markelo

Voor de huidige generatie is het lastig om een voorstelling te maken van de Tweede Wereldoorlog, zij moet het doen met foto's en films van toen. Om een goed beeld te krijgen van de oorlog in Overijssel werden de afgelopen maanden foto's verzameld uit de provincie. Daar zijn de vijftig meest indrukwekkende beelden uitgerold. Elke dag vertellen wij het verhaal bij een van de foto's. 
Op deze foto zien we hoe een schuilkelder aan de Stokkumerweg in Markelo wordt aangelegd. Dit gebeurt bij de familie Huisken, het jongetje in het witte hemd is de in 1935 geboren Herman Hendrik Huisken. Wie er nog meer op de foto staan, is niet bekend. 
Aanleg schuilplaats in Stokkum
Aanleg schuilplaats in Stokkum © Onbekend / Bron: Stichting Heemkunde Markelo

Overijssel viert vrijheid

Overijssel is 75 jaar geleden in 17 dagen bevrijd. RTV Oost maakt van 1 t/m 17 april een Vrijheidstour door de provincie. Elke dag staat een bijzonder lokaal oorlogs- of bevrijdingsverhaal centraal. 
Tot begin april delen we elke dag een foto uit Overijssel met een bijzonder verhaal. 
Wil je weten wat er in Overijssel gebeurt tijdens het lustrumjaar? Ga naar onze vrijheidspagina voor verhalen over oorlog en bevrijding updates, of check Overijssel Viert Vrijheid voor evenementen en andere activiteiten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.