Wat vind jij: Gamen heeft een te negatief imago - het is hartstikke goed voor kinderen

Sommige kinderen en jongeren brengen veel tijd door met hun spelcomputer. Weggegooide tijd? Voor Bauke Vlierman uit Tubbergen niet. De zestienjarige vmbo-leerling is namelijk extreem goed geworden in Engels door het gamen. Zijn niveau ligt daardoor veel hoger dan dat van zijn leeftijdsgenoten op het vwo. 

Bauke gaat naar het Canisius in Tubbergen. Daar viel het op dat hij erg goed is in Engels. In het tweede leerjaar kreeg hij al aangepaste Engelse lessen. In zijn derde leerjaar haalde hij al zijn eindexamen Engels - een jaar eerder dan zijn klasgenoten. Nu heeft de vmbo-leerling het prestigieuze Cambridge Engels Examen gehaald. 

Bauke gelooft dat zijn uitmuntende Engelse vaardigheden komen door het gamen: "Omdat je vaak in een Engelse game-omgeving zit, word je geforceerd om die taal te leren."

Maar we kennen natuurlijk ook allemaal de bezwaren van veel gamen: kinderen komen niet meer buiten, ze ontwikkelen te weinig sociale vaardigheden, worden agressief door de vechtspelletjes of ze bewegen te weinig en worden te dik. 

Wat vind jij? Heeft gamen inderdaad onterecht een negatief imago of vind je dat kinderen juist weg moeten bij die spelcomputers? Stem en reageer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren