Nieuws

Doorstart failliet Havi betekent wel vertrek uit Overijssel

Een bus van Havi Travel
Een bus van Havi Travel © Havi-Travel
Havi Travel mag dan een doorstart maken. Het bedrijf zal dat niet doen vanuit Goor of Rijssen, maar vanuit Haarlem. Dat zegt Walter de Wit, directeur van Jan de Wit Group dat het bedrijf heeft overgenomen. "Alle commerciële activiteiten gebeuren vanuit onze hoofdvestiging in Haarlem. Wij hoeven voor internationale reizen niet vanuit Goor of Rijssen te vertrekken", aldus De Wit. 
Voor tien chauffeurs die tot voor kort bij Havi werkten, is er ook werk als het bedrijf onder de Jan de Wit Group valt. Een select groepje, vanuit de wetenschap dat zo'n zestig chauffeurs op de loonlijst stonden bij Havi.
Een logische stap vindt De Wit die er op wijst dat Havi, toen het nog een groter personeelsbestand had, in de problemen raakte. "Wij denken dat we op deze manier weer een gezond bedrijf van Havi kunnen maken."
Overigens kan het zijn dat meer dan tien mensen van het Havi-personeel de overstap naar De Wit maken. Of dat ook gebeurt, is volgens De Wit afhankelijk van de markt.

Alleen naam en telefoonnummers

Eerder vandaag werd ook al bekend dat De Wit geen bussen, maar alleen maar de zogenoemde intellectuele eigendomsrechten heeft overgenomen. Daarbij gaat het onder meer om de handelsnaam Havi, de websites en de telefoonnummers van het bedrijf. "De bussen waren al weg, zegt De Wit daarover. "Bovendien hebben wij zelf een wagenpark."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.