nieuws

Almeloos raadslid mag vragen toch stellen, niet mondeling maar schriftelijk

Harry de Olde PVA Almelo
Harry de Olde PVA Almelo © RTV Oost
Raadslid Harry de Olde van de PVA mag zijn vragen aan burgemeester Arjen Gerritsen stellen, alleen niet mondeling, zoals zijn bedoeling was, maar schriftelijk. Dat is de uitkomst van een korte discussie gisteravond aan het begin van de Almelose gemeenteraad. De Olde trok direct van leer over het feit dat zijn vragen niet waren geaccepteerd.
Door te verwijzen naar twee artikelen uit de gemeentewet probeerde De Olde de vragen er alsnog door te krijgen. Die wetsartikelen brachten burgemeester Gerritsen niet op andere gedachten. Dat hoefde ook niet, want niet hij, maar het presidium bepaalt welke vragen worden toegelaten tot het Almelose vragenhalfuur. 
"Vragen mogen altijd worden gesteld, maar het presidium heeft bepaald dat de vragen op een andere manier gesteld moeten worden", sprak de burgemeester het raadslid toe. "Ik ben graag bereid om ze schriftelijk van een antwoord te voorzien."

Omgang met vragenhalfuur

Raadslid De Olde bleef erbij dat de gemeentewet werd overtreden omdat hij zijn vragen niet mocht stellen. Burgemeester Gerritsen kapte de discussie af door De Olde te wijzen op de afspraken die de raad en het college van B en W hebben gemaakt over het vragenhalfuur.
"We hebben met elkaar een werkwijze over hoe we met het mondeling vragenhalfuur omgaan. Dat is u niet onbekend, want u bent al tien jaar lid van ons gezelschap. Soms kunnen alle vragen erdoor en soms niet. Ik zeg u toe dat ik ze op een zo kort mogelijke termijn schriftelijk beantwoord."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.