Storm Dennis komt eraan: gaat de carnavalsoptocht in Albergen zondag wel door?

Met storm Ciara achter de rug, maken verschillende Overijsselse evenementen komend weekend zich al op voor storm Dennis. Een daarvan is de carnavalsvereniging De Alberger Bökke. De optochtcommissie en het bestuur van de vereniging in Albergen zullen komende dagen een besluit nemen over de doorgang van de optocht aanstaande zondag.

Hoewel we nog iets dichter bij het weekend in de buurt moeten komen om het met zekerheid vast te stellen, lijkt storm Dennis aanstaande zondag ons land te bezoeken.

'Vooral zondag valt er veel regen en kan de zuidwestenwind aan de kust mogelijk toenemen tot stormkracht 9', schrijft Buienradar. De aangevoerde lucht is dan bovendien zeer zacht: op zondag zijn in het zuiden maxima tot 15 graden mogelijk. 

Morgen om tafel

In en rond Albergen rijst daardoor de vraag of de grote optocht zondag wel door kan gaan. Een vraagstuk dat ook de optochtcommissie bezighoudt.

Voorzitter Walter Lansink: "Wij gaan morgenavond met het bestuur om tafel om daarover te beslissen. Vrijdagmiddag kunnen we daar dan een definitief besluit over nemen."

Wagens minder hoog

Een mogelijkheid is dat de optocht, die om twaalf uur 's middags begint, niet afgeblazen wordt, maar dat de vereisten voor de carnavalswagens worden aangepast. Zo zouden carnavalswagens misschien minder hoog mogen zijn dan aanvankelijk afgesproken.

Na de carnavalsoptocht is er een grote afterparty in een tent in het centrum van Albergen. In welke hoedanigheid dat feest plaats zal vinden, is nog niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: