nieuws

Tien jaar cel voor doden Hengelose baby Aniek

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © iStock
De 39-jarige man die zijn negen maanden oude baby Aniek op brute wijze letsel toebracht waardoor het meisje overleed, moet tien jaar de cel in met aftrek van zijn voorarrest. Dat is hoger dan de eis van zes jaar.
De negen maanden oude baby Aniek werd vier jaar geleden met spoed vanuit haar woning aan de Javastraat in Hengelo naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar overleed ze een dag later, haar vader werd door de politie aangehouden.
tekst gaat verder onder de video
Tien jaar cel voor doodschudden Hengelose baby Aniek

Schudden

Een patholoog-anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut concludeerde dat er sprake was van een 'shakenbabysyndroom'. Het OM verdenkt de 39-jarige vader hiervan, maar de man ontkende dat tijdens de vorige zitting in januari. Het is niet bewezen dat Aniek door het syndroom is overleden, wel is bewezen dat hersenletsel de oorzaak is.
Hij stelde dat hij 'vliegtuigje speelde' met Aniek en toen over een drempel struikelde waardoor zijn dochter ongelukkig op haar hoofd viel. Er werden op verzoek van de advocaat van de vader contra-deskundigen benoemd, maar wat hun conclusie is blijft onduidelijk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.