Flinke zak met geld lonkt voor geplaagd FC Twente bij transfer Ziyech naar Chelsea

Op de dag dat FC Twente wordt geteisterd door louter negatieve berichten, gloort er toch nog een sprankje positiviteit aan de horizon. De Enschedese club ontvangt waarschijnlijk een forse en meer dan welkome zak met geld door de aanstaande transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea. 

De smaakmaker van Ajax staat op het punt zijn handtekening te zetten onder een meerjarig contract bij Chelsea, dat naar verluidt een bedrag van 40 à 45 miljoen euro gaat betalen voor Ziyech. Volgens Voetbal International gaat vijf procent van die transfersom onder het mom van een opleidingsvergoeding naar zijn oude clubs. Dit betekent dat SC Heerenveen en FC Twente samen ongeveer twee miljoen euro moeten verdelen. 

Minimaal 400.000 euro

Ziyech speelde van 2004 tot 2014 in Friesland, waarna hij nog twee seizoenen het shirt van FC Twente droeg. "De Tukkers krijgen daarom twintig procent van de opleidingsvergoeding - tussen de 400.000 en 450.000 euro - de rest van het bedrag gaat naar Heerenveen. Die club kan dus rekenen op een bonus van tussen de 1,6 en 1,8 miljoen euro", aldus Voetbal International.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: