nieuws

Thomas Krol pakt goud met teamsprinters op WK afstanden na diskwalificatie Canada

Thomas Krol
Thomas Krol © Orange Pictures
Thomas Krol heeft met de Nederlandse teamsprinters goud gepakt op de WK afstanden. In Salt Lake City leken de schaatser uit Deventer en landgenoten Kai Verbij en Dai Dai Ntab hun meerdere te moeten erkennen in Canada, maar de Noord-Amerikanen werden enkele minuten na afloop van de race gediskwalificeerd.  
Krol en consorten klokten een tijd van 1.18,19 en waren daarmee een halve seconde trager dan de Canadezen, maar zij zouden te vroeg gewisseld hebben en werden uiteindelijk uit de uitslag geschrapt. Het zilver ging in 1.18,53 naar China en Noorwegen pakte het brons (1.19,54). Nederland prolongeerde hiermee haar wereldtitel op de teamsprint.
Voor Rusland, vooraf één van de favorieten, draaide de teamsprint uit op een grote deceptie. Pavel Koelizjnikov, de grootste concurrent van Krol op de 1000 meter, kwam hard ten val en daardoor was een hoge klassering onmogelijk. 

Zaterdag en zondag

Zaterdag gaat Krol op de 1000 meter proberen zijn zilveren medaille van de vorige WK om te zetten in goud. Een dag later komt hij in actie op de 1500 meter, de afstand waarop hij de regerend wereldkampioen is. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.