nieuws

Twentse film De Beentjes van Sint Hildegard op één in landelijke bioscooplijst

De Beentjes van Sint Hildegard doet het goed in de Nederlandse bioscopen
De Beentjes van Sint Hildegard doet het goed in de Nederlandse bioscopen © RTV Oost / Kevin Drieze
De Beentjes van Sint Hildegard, de eerste bioscoopfilm van cabaretier Herman Finkers, verovert de Nederlandse bioscopen. De Twents gesproken tragikomedie van regisseur Johan Nijenhuis kwam donderdag vanuit het niets binnen op de eerste plek van de bioscooplijst. Al 13.000 mensen zagen de film op de eerste avond, meldt distributeur September Film vrijdag. De film scoort zowel binnen als buiten Twente.
De Beentjes van Sint Hildegard is de eerste speelfilm waarin Tukker Finkers de hoofdrol speelt. Ook schreef hij het scenario. De film gaat over een Twents echtpaar dat na 35 jaar huwelijk de balans opmaakt en zich afvraagt of ze allebei wel echt gelukkig zijn.
In de top vijf van best bezochte bioscoopfilms valt verder op hoe prominent de twee grootste Oscarwinnaars aanwezig zijn. Op twee staat het oorlogsepos 1917 van regisseur Sam Mendes, die drie awards in de wacht sleepte. Op vier staat de Zuid-Koreaanse thriller Parasite van regisseur Bong Joon Ho, die als eerste niet-Engelstalige film ooit de Oscar voor beste film won.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.