nieuws

Het is ze gelukt! eSporters PEC Zwolle zijn Nederlands kampioen in de eDivisie

eSporters Jonas en Tony met coach Stefan op het podium in AFAS Live
eSporters Jonas en Tony met coach Stefan op het podium in AFAS Live © RTV Oost
Ze waren vooraf de underdog, maar de eSporters van PEC Zwolle zijn erin geslaagd om het landelijk kampioenschap in de eDivisie te winnen, de eredivisie van de voetbalgame FIFA 20. Behalve de kampioensschaal winnen de heren ook 25.000 euro aan prijzengeld. 
Daarnaast krijgen de gamers punten voor de wereldranglijst, waarmee ze zich kunnen plaatsen voor het officiële WK, de FIFA eWorld Cup.
Het toernooi werd vandaag gespeeld in een bomvolle AFAS Live in Amsterdam. Er werd begonnen met de kwartfinales, die voor de Overijsselse clubs gingen tussen PEC Zwolle-FC Utrecht en Heracles Almelo-Willem II. Het werd respectievelijk 3-0 en 1-0.

Strafschoppen

In de halve finale was sprake van een Overijsselse derby: Heracles en PEC moesten het in die ronde tegen elkaar opnemen. De club uit Zwolle bleek iets te sterk voor de Almeloërs: het werd 2-3.
In de finale moest PEC het opnemen tegen Ajax. Die werd over twee wedstrijden gespeeld, op de PlayStation 4 en Xbox One. PEC Zwolle won beide wedstrijden na het nemen van penalty's.  

20.000 toeschouwers

Het toernooi werd in de zaal gevolgd door tweeduizend mensen. Online werd de finale van evenement op het hoogtepunt gevolgd door ruim achttienduizend mensen.
De eDivisie is opgezet door de Eredivisie. De achttien clubs willen jongeren achter hun scherm vandaan halen en de echte voetbalstadions in krijgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.