PVV wil debat over Almelo-De Haandrik als baggerwerkzaamheden oorzaak problemen zijn

Het provinciebestuur van Overijssel moet zich verantwoorden als blijkt dat de schade aan huizen langs kanaal Almelo-De Haandrik inderdaad veroorzaakt is door baggerwerkzaamheden die tussen 2011 en 2014 zijn uitgevoerd. Dat zegt de PVV in reactie op berichtgeving van RTV Oost.  Op 30 maart wordt een onderzoek gepresenteerd dat duidelijkheid moet geven over de oorzaak van de problemen.

Vanmorgen werd duidelijk dat de provincie al in 2010 bleek te zijn gewaarschuwd dat het uitbaggeren van het kanaal Almelo-De Haandrik grote risico's met zich mee zou brengen. Toch werd besloten het kanaal op te waarderen voor zwaarder scheepvaartverkeer.

Ruim driehonderd huishoudens langs het kanaal kampen met grote schade aan woningen. Huizen zijn verzakt en er zitten scheuren in muren. Bovendien staan kelders blank door water dat omhoog is gekomen. 

"Op 30 maart krijgen we te horen waardoor de problemen voor onze inwoners zijn ontstaan en worden we geïnformeerd over de hoogte van de schadevergoedingen", zegt PVV-fractievoorzitter Erik Veltmeijer. 


Debat

"De PVV wil de onderzoekers en de gedupeerde inwoners niet voor de voeten lopen, maar wanneer blijkt dat de werkzaamheden aan het kanaal de oorzaak is, en daar lijkt het op, dan zullen wij direct een debat aanvragen over hoe dit heeft kunnen gebeuren."

De PVV wil weten of alle problemen voorkomen hadden kunnen worden en of serieuze signalen dat het mis zou kunnen gaan, wel voldoende aandacht hebben gekregen. "Hebben de inwoners gelijk, dan moet het bestuur van Overijssel zich verantwoorden. Het kan niet zo zijn dat we dan overgaan tot de orde van de dag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.