nieuws

Moet er eerst iemand dood? Dat willen omwonenden van de N377 in Nieuwleusen weten

Het spandoek dat is opgehangen als protest
Het spandoek dat is opgehangen als protest © Rieks Folkert
Moet er eerst iemand DOOD? #veiligeoversteek N377; de boodschap van omwonenden van de N377 laat weinig aan duidelijkheid te wensen over. Vanmiddag hebben ze het doek opgehangen langs de weg. 
Al twee keer zijn er met kinderen bijna fatale ongelukken gebeurd. De N377 is tijdens spitsuren zeer druk en wordt straks als de werkzaamheden aan de N340 beginnen nog drukker, en dus ook gevaarlijker.   

Gesprekken gevoerd

Verschillende groeperingen, zoals omwonenden en Plaatselijk Belang Nieuwleusen die graag zien dat de weg veiliger wordt, hebben al gesprekken gevoerd met de provincie maar zien weinig van terug van hun inbreng. 
Deze week zijn ook op de verkeersborden die aangeven dat zeventig kilometer per uur de maximumsnelheid is, kleine vijftig kilometer-stickers  geplakt.

Vlot oversteken

Een van de voorstellen van werkgroep N377 is de realisatie van een veilige oversteek voor fietsers ter hoogte van de Backxlaan. Schoolgaande kinderen moeten hier zonder begeleiding veilig en vlot kunnen oversteken.
De omwonenden hebben inmiddels twintig spandoeken besteld met “creatieve en aansprekende proza”  die volgende week worden opgehangen.
Voor de gebruikers van de weg is het op die manier iedere morgen of avond weer spannend welke teksten zijn opgehangen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.