nieuws

Dennis: een storm in een glas water?

Storm Dennis raast over het land: er worden in de provincie windstoten van 75 kilometer per uur verwacht. Het KNMI gaf code geel af tot drie uur vanmiddag, maar het lijkt mee te vallen. De brandweer moest, voor zover bekend, een aantal keer uitrukken voor stormschade in de provincie. 
Aan de Twekkelerweg in Hengelo waaide door de wind een stuk dakleer van een gebouw af en aan de Lentoweg hing een dakplaat los van een appartementencomplex. Ook braken takken af en waaiden bomen om in Ambt Delden en Rijssen. Er zijn geen gewonden gevallen. 
De brandweer heeft met een hoogwerker de loshangende stukken dakleer en dakplaat verwijderd en de wegen in Ambt Delden en Rijssen weer vrij gemaakt. 
Boom waait om in Rijssen door harde wind
Boom waait om in Rijssen door harde wind © Hof van Twente Fotografie

Afgelast

Ondanks dat Dennis minder krachtig is dan zijn 'zusje' Ciara waarschuwde het KNMI wel voor harde windstoten. De carnavalsoptocht in Albergen vandaag werd daarom afgelast, omdat het door de wind onveilig kon zijn. 
In het bos in Staphorst trokken mountainbikers en wandelaars zich niks van storm Dennis aan. Een groepje mountainbikers vond het juist lekker weer door de warme temperaturen. "Vaak bu'j te bange" en "die takken gaan voor ons wel aan de kant", grapten de sporters.
Een wandelaar die wildcamera's plaatste, zag dat het iets rustiger was in het bos dan op een stormvrije zondag. "Maar ik zie steeds meer mensen komen. Ach, we moeten ons niet zo druk maken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.