nieuws

Tubbergen en Dinkelland maken regels voor huisvesting van arbeidsmigranten

Tubbergen en Dinkelland hebben regels bedacht om overlast van arbeidsmigranten te voorkomen
Tubbergen en Dinkelland hebben regels bedacht om overlast van arbeidsmigranten te voorkomen © GettyImages / DuxX
Om overlast van arbeidsmigranten in Dinkelland en Tubbergen tegen te gaan, hebben de gemeenten een beleid opgesteld. Dat moet ook zorgen voor leefbare woonsituaties voor de arbeiders.
De regels hebben de gemeenten in samenspraak met de lokale ondernemers, detacheringsbureaus en huisvesters opgesteld. Daarin staat dat de buitenlandse arbeiders alleen in het buitengebied mogen wonen en dat met maximaal zeven personen per woning. Daarnaast moeten de woningen drie kilometer uit elkaar staan. 
Voor bedrijven die in het buitengebied zitten en kunnen bewijzen dat zij meerdere arbeidsmigranten aan het werk hebben, kan een uitzondering worden gemaakt. Zij mogen op eigen terrein voor huisvesting zorgen, maximaal voor vijftien personen.

Aanleiding voor beleid

Vanwege de vraag naar arbeidskrachten komen er steeds meer mensen uit het voormalige Oostblok voor werk naar Nederland. "Van ondernemers krijgen wij positieve geluiden over de werkhouding van deze arbeidsmigranten", zegt de Tubbergse wethouder Erik Volmerink.
Hij vervolgt: "Wij vinden het belangrijk dat deze mensen gedurende hun periode in onze gemeente op een nette en veilige manier kunnen wonen. Aan de andere kant horen we ook geluiden van inwoners die hierdoor overlast ervaren. Dat was voor ons de reden om een beleid op te stellen waarin precies wordt omschreven waar en met hoeveel mensen tegelijk zij gehuisvest mogen worden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.