nieuws

Wat vind jij: Stikstof is de 'nieuwe' zure regen, over tien jaar hoor je er niets meer over

Wat vind jij: Stikstof is de nieuwe zure regen, over tien jaar hoor je er niets meer over
Wat vind jij: Stikstof is de nieuwe zure regen, over tien jaar hoor je er niets meer over © Getty Images
Stikstof, het was een van de meest besproken thema's van 2019 en ook dit jaar raken we er vooralsnog niet over uitgesproken. In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd zure regen opgediend als groot probleem voor het klimaat, maar dit bleek uiteindelijk niet zo schadelijk als werd geschetst. Is dit met stikstof ook het geval?
Aankomende woensdag gaan de boeren weer actievoeren tegen de stikstofmaatregelen. Volgens het RIVM is de landbouw voor 46 procent verantwoordelijk voor de hoeveelheid stikstof in natuurgebieden. Maar de agrarische sector wantrouwt de stikstofberekeningen van het instituut.
De regering heeft al de nodige maatregelen genomen om de stikstofproblemen te beteugelen. Een aanpassing in het veevoer zou minder ammoniak veroorzaken, wat resulteert in minder stikstofuitstoot. Ook mag er vanaf maart op snelwegen, met een snelheidslimiet van 120 of 130 kilometer per uur, overdag niet harder gereden worden dan 100 kilometer per uur. 

Wat vind jij? Is stikstof wel zo schadelijk als gezegd wordt of valt het net als zure regen allemaal wel mee? Stem op de stelling en praat mee.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.