nieuws

Man aangehouden op verdenking van twee steekpartijen in Zwolle

Zwollenaar verdacht van twee steekpartijen
Zwollenaar verdacht van twee steekpartijen © RTV Oost/Wouter de Wilde
De politie heeft afgelopen week een 42-jarige man uit Zwolle aangehouden die wordt verdacht van twee steekpartijen, autodiefstal en vuurwapenbezit. De steekpartijen vonden plaats aan de Lassuslaan in Zwolle op 31 december 2019 en 17 januari.
Op oudejaarsdag werd gemeld dat een 58-jarige man met meerdere steekwonden in een woning lag aan de Lassuslaan. De man was ernstig gewond. 
 
Tweede steekpartij
Een aantal weken later, op 17 januari, kwam er opnieuw een melding binnen over een steekincident, dit keer aan de Palestrinalaan. Volgens de melder lag er een man gewond voor de portiek van de flat. Het slachtoffer verklaarde dat hij was neergestoken in een woning aan de Lassuslaan.
Het slachtoffer kon ontkomen en riep in de portiek van de flat aan de Palestrinalaan om hulp.

Vuurwapen

Beide onderzoeken hebben geleid naar dezelfde verdachte. In een opslagruimte die de 42-jarige verdachte huurt, troffen agenten een vuurwapen aan. De man wordt ook verdacht van diefstal van een auto van één van de slachtoffers.
De man is vrijdag al voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte voorlopig vast blijft zitten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.