Wethouder Wagenmans van Raalte: 'Veiligheidsmaatregelen N35 bitter hard nodig'

Voor de korte en de langere termijn zijn maatregelen om de veiligheid op de N35 en de doorstroming van het verkeer te verbeteren "bitter en bitter hard nodig." Dat zegt wethouder Wout Wagenmans van de gemeente Raalte in een reactie op het zoveelste ongeluk gisteren op de verkeersader.  

Bij een ernstig ongeluk op de N35 met een auto en een vrachtwagen vielen twee gewonden.  Het ongeluk op de N35 gebeurde tussen Raalte en Heino.

'Broedende kip' 

De minister heeft aangegeven dat er knopen doorgehakt moeten worden en dat er voor de zomer een voorstel voor de aanpak van de N35 komt. Wagenmans geeft in een gesprek op Radio Oost aan dat hij 'een broedende kip niet wil storen',  maar in de tussentijd maakt hij zich grote zorgen over de veiligheid.

Gesprek met wethouder Wagenmans van Raalte over de N35

"Als de plannen bekend zijn moet er snel actie worden ondernomen", zegt de wethouder. Als voorbeeld noemt hij de situatie bij Haarle waar nog altijd schoolkinderen de N35 moeten oversteken. "Je houdt constant je hart vast."

Paarden op de weg

Op een andere plek, bij Mariënheem, wordt ook overgestoken; door ruiters met paarden. Wagenmans noemt dat een situatie die niet meer bij deze tijd past. "Onvoorstelbaar, levensgevaarlijk".

Ondanks het aangekondigde plan heeft de wethouder nog wel kritiek op de houding van de Rijksoverheid. De provincie betaalt het grootste deel van de verbetering van deze rijksweg. "We hebben samen met de provincie er wel erg hard aan moeten trekken om aandacht voor de N35 te krijgen bij het Rijk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland N35 Nieuws
Deel dit artikel: