nieuws

Tubbergen heeft geen geldboom: Kwaliteitsplan Openbaar Groen sneuvelt

Tubbergen heeft geen geldboom: kwaliteitsplan Openbaar Groen sneuvelt
Tubbergen heeft geen geldboom: kwaliteitsplan Openbaar Groen sneuvelt © GettyImages / Riccardo_Mojana
De plannen liggen er; ze zijn zelfs prachtig, maar er is geen geld. Met die boodschap komt de gemeente Tubbergen na twee jaar praten met inwoners over het openbaar groen in de gemeente. Er blijkt geen ruimte in de begroting voor de uitvoering van het Kwaliteitsplan Openbaar Groen.
De afgelopen jaren zijn er verschillende bijeenkomsten geweest, waarin per dorp met inwoners en dorpsraden werd gewerkt aan een groenplan inclusief het benodigde budget. Er was veel animo om mee te denken en dat leidde tot een plan voor beplanting "waar de buurt blij van wordt en speelvoorzieningen waar kinderen niet weg zijn te slaan", stelt de gemeente.

Wel regulier onderhoud

Wethouder Volmerink probeert de teleurstelling te sussen door te zeggen dat hij per jaar kijkt wat er dan wél kan binnen de begroting. Zo verzekert hij dat het normale onderhoud van de openbare ruimte gewoon blijft doorgaan. Ook worden extra bloemenmengsels gezaaid om de biodiversiteit te vergroten.

Onkruid vergaat niet

Verandering van de plantsoenen, zoals in de plannen staat, wordt op de lange baan geschoven. De gemeente Tubbergen heeft berekend dat er jaarlijks 270.000 euro nodig is om alle ideeën uit het Kwaliteitsplan Openbaar Groen uit te voeren. De bal ligt bij de gemeenteraad of dat bedrag volgend jaar wordt besteed. In november beslist de raad over de begroting voor 2021.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.