nieuws

FDF wil dat het CDA uit het kabinet stapt vanwege aanpak stikstofcrisis

FDF wil dat CDA kleur bekent
FDF wil dat CDA kleur bekent © RTV Oost
Protestorganisatie Farmers Defence Force (FDF) roept het CDA op om uit het kabinet te stappen. FDF deed die oproep in een persoonlijke brief aan CDA Kamerleden. De brief met de oproep komt aan de vooravond van de grote manifestatie van boeren woensdag in Den Haag.
Volgens de protestorganisatie was het CDA altijd dé politieke partij met een warm hart voor de positie van de boeren, maar zijn de agrariërs inmiddels ontgoocheld omdat de politiek hen in een hoek heeft gezet vanwege de stikstofcrisis.

Appèl aan CDA Kamerleden

FDF vindt dat het CDA daar tot nu toe 'geen positieve wending' aan heeft kunnen of willen geven. Farmers Defence Force doet een appèl op de volksvertegenwoordigers van het CDA om de "waanzin van dit kabinet" te stoppen en de stekker eruit te trekken.
Volgens de actievoerders is dat het enige juiste ten opzichte van de boerenachterban: "wordt geen medepleger bij het aandoen van onrecht naar uw boeren toe of het ontmantelen van het Nederlandse platteland op grond van verkeerde aannames".

'Feitelijk onjuist'

Agrariër en CDA Tweede Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen heeft de brief ontvangen en reageert. "De basis voor de oproep is feitelijk onjuist. Het is niet de politiek die de stikstofcrisis heeft veroorzaakt, maar er ligt een uitspraak van de Raad van State."
Hij vervolgt: "Uit het Kabinet stappen is het laatste wat je wilt bij dit dossier. We hebben er allemaal belang bij dat er snel een oplossing komt voor de stikstofcrisis. Als we de stekker uit de coalitie trekken, moeten er nieuwe verkiezingen komen en dan duurt het nog langer."
Von Martels hoopt dat er medio dit jaar een oplossing komt. De oproep om het kabinet te laten vallen noemt hij contra-productief: "Ik wil me richten op het bedenken van oplossingen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.