nieuws

Generale repetitie muziekvereniging St. Henricus Rossum op de plaatselijke voetbalvelden

Honderd muzikanten trainden gisteren op het hoofdveld van RSC Rossum. Muziekvereniging St. Henricus uit Rossum koos de plaatselijke voetbalvelden uit voor de generale repetitie voordat er wordt deelgenomen aan de carnavalsoptochten die komend weekend in Rossum en Oldenzaal worden gehouden.
Nadat de vrijwilligers van RSC de schakelaar van de lichtmasten op het hoofdveld hadden gevonden, kon de training beginnen.

Een lint van vijftig meter

"Alle disciplines hebben afzonderlijk geoefend en vanavond staan we hier met zijn allen. Het was even spannend of het geluid voorin en achterin goed zou overkomen. We zijn tenslotte wel vijftig meter lang. Maar alles verloopt prima", aldus voorzitter Eric Beijerink.
Generale repetitie St. Henricus
Generale repetitie St. Henricus © Esther Rikken

Jubileumjaar

"De muziekvereniging bestaat dit jaar honderd jaar en een van de activiteiten is het meelopen in de carnavalsoptocht van Rossum en Oldenzaal. Met honderd man. Leden en oud-leden, een unieke happening." 
Het is een mooie bonte stoet, die in hetzelfde ritme over het hoofdveld van RSC marcheert. Nieuwsgierig geworden? Kijk de video!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.