nieuws

Wat vind jij: De steun voor boerenprotesten brokkelt af, laat de boeren er gewoon mee stoppen

Wat vind jij: De steun voor boerenprotesten brokkelt af, laat de boeren er gewoon mee stoppen
Wat vind jij: De steun voor boerenprotesten brokkelt af, laat de boeren er gewoon mee stoppen © ANP
Uit onderzoek van de regionale omroepen van Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen, in samenwerking met onderzoeksbureau Kien Onderzoek, blijkt dat het boerenprotest, vandaag in Den Haag, maar nipte steun krijgt. Ruim 52 procent van de ondervraagden steunt het protest.
Wat ook opvalt uit het onderzoek is dat een derde van de ondervraagden minder steun geeft aan het protest door de harde uitspraken van Farmers Defence Force. Eerder deze maand kwam de actiegroep met een duidelijk statement, waarin 'vleesbazen, zuivelbobo's, en voerboeren'  verweten werd dat zij buiten het FDF om met minister Carola Schouten van Landbouw spraken over de stikstofaanpak. 

Onder anderen Overijsselse boeren trekken vandaag weer naar Den Haag om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Aankomende donderdag volgt er in de Tweede Kamer een debat over het stikstofbeleid en dezelfde dag komt de agrarische sector zelf met de resultaten van een onderzoek naar de meetgegevens van het RIVM. 

Wat vind jij? Moeten boeren gewoon doorgaan met protesteren, totdat het voor hun een gewenst resultaat oplevert? Of is het nu wel genoeg met die trekkers op de snelwegen? Stem en reageer op onze stelling.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.