nieuws

Pop-up protest van boeren in Den Haag: trekkers op het Binnenhof

Kort protest van boeren aan vooravond massaprotest in Den Haag
Kort protest van boeren aan vooravond massaprotest in Den Haag © ANP
De verwachting was dat de eerste trekkers vannacht pas zouden vertrekken naar Den Haag, maar vanavond staan er al trekkers al op het Binnenhof in Den Haag. Het zou gaan om een kort protest van boeren uit de regio Den Haag.
De boeren voeren weer actie in Den Haag tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Deze week wordt er in de Tweede Kamer namelijk gedebatteerd over het stikstofbeleid. Bovendien komt de agrarische sector donderdag met de resultaten van een onderzoek naar de meetgegevens van het RIVM. Die klopt volgens de sector niet.

Morgen

Het protest in Den Haag was aangekondigd voor woensdag en dus was de verwachting dat er vanavond niet veel te merken zou zijn van het protest. Ongeveer twintig trekkers trokken vanavond toch de stad in.
Met de boeren zou zijn afgesproken dat ze tot half tien vanavond mogen blijven, daarna moeten ze weg. De boeren hebben toegezegd zich daar aan te houden.
Protest bij RTV Oost
RTV Oost doet morgen weer live verslag van het boerenprotest in Den Haag. Gewapend met GoPro-camera rijden we met een Holtense melkveehouder op de trekker naar Den Haag. De beelden zijn live te volgen.
Ook houdt RTV Oost een liveblog bij en blijf je op Radio Oost de hele dag op de hoogte.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.