nieuws

Dubieuze pannenverkoper slaat zijn slag in Twente

Ouderen zijn vaak het slachtoffer van deze manier van oplichting
Ouderen zijn vaak het slachtoffer van deze manier van oplichting © Getty Images
Op meerdere plekken in de regio Twente blijkt momenteel een dubieuze pannenverkoper actief. De vlotgebekte man verkoopt pannen voor een veel te hoge prijs en heeft het vooral voorzien op ouderen.
De verkoper belt aan bij willekeurige mensen en biedt vervolgens een pannen- en een messenset voor een koopje: 450 euro, terwijl deze sets volgens hem normaal gesproken meer dan 1000 euro kosten.
Een 80-jarige vrouw uit Vriezenveen probeerde de man meermalen af te wimpelen, maar trapte uiteindelijk toch in zijn verhaal en kocht een set.
Meerdere plaatsen
Het buurmeisje van de Vriezenveense plaatste het verhaal op Facebook om zo potentiële slachtoffers te waarschuwen. Het bericht leverde een veel reacties op van inwoners uit Westerhaar, Tubbergen, Nijverdal en Geesteren, waar de man volgens hen ook actief was.
Uiteindelijk heeft alleen de Vriezenveense vrouw aangifte gedaan, bevestigt een woordvoerder van de politie. 

Volgens de politie ligt de zaak juridisch lastig. De verkoper heeft immers wel producten geleverd, alleen tegen een veel te hoge prijs. "Dit soort kwesties balanceert tussen oplichting en misleiding. En misleiding is niet direct strafbaar."
Gemunt op ouderen
De politiewoordvoerder licht toe dat met name ouderen vaak slachtoffer zijn van dit soort praktijken, omdat de oplichters heel gericht te werk gaan. De zegsman benadrukt dat het erg belangrijk is om aangifte te doen en de ervaringen te delen via sociale media om zo anderen te waarschuwen. 
Omdat het aantal aangiften vooralsnog beperkt is, stelt de politie voorlopig geen onderzoek in.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.