nieuws

Ramkraak bij telefoonwinkel in Losser

Ramkraak bij telefoonwinkel in Losser
Ramkraak bij telefoonwinkel in Losser © RTV Oost/ Onder de Loep
De mannen die dinsdag 21 januari een ramkraak pleegden bij een telefoonwinkel aan de Langenkamp in Losser hebben een dag voor de ramkraak ook geprobeerd in te breken. Dat blijkt uit beelden van beveiligingscamera's die in de winkel hangen. 
Eerst zijn twee mannen te zien in de nacht van zondag 19 op maandag 20 januari. Rond vier uur die nacht schijnt een gezette man met een zaklamp naar binnen. Bij hem staat een man die in het zwart is gekleed. Hij heeft uiteindelijk iets in zijn hand, waarmee hij tegen de glazen toegangsdeur slaat. Maar de deur blijft intact.
Een dag later zijn de mannen terug. Kort na twee uur die nacht rijdt een grijze auto op de stoep voor de winkel. De man in het zwart gekleed stapt uit en de bestuurder van de auto rijdt achteruit tegen de glazen deuren aan, die daarop in duizenden stukken verpulveren.
Het luid loeiende alarm schrikt de man die naar binnen rent niet af. Hij pakt snel zes telefoons en een iPad. De bestuurder van de auto is dan via de Brinkstraat naar de Schuurkerstraat gereden. Daar wacht hij op een parkeerplaats, tot zijn handlanger terug is. Samen rijden ze weg via de Kloosterstraat. 

Smartphones en iPad

Uit de winkel hebben ze vijf smartphones van Samsung gestolen, een iPhone 8 en een zwarte iPad. Volgens de politie gaat het om de Samsung-modellen A10, A20, A40, A50 en A70. 

Tips?

Herken je de mannen of hun auto? Weet je of die smartphones ergens te koop zijn aangeboden? Laat het dan weten! 
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis)
- Stuur de politie Losser een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.