Zwols internetbedrijf Yourhosting reset wachtwoorden na hack

Het Zwolse internetbedrijf Yourhosting heeft de wachtwoorden van e-mailaccounts van een onbekend aantal klanten gereset. De wachtwoorden zijn afgelopen weekend mogelijk in handen gekomen van een hacker. Het wijzigen van de wachtwoorden is een voorzorgsmaatregel.

"We willen geen risico nemen als het om de gegevens van onze klanten gaat. Daarom hebben we uit voorzorg alle e-mailwachtwoorden gereset. Om weer toegang te krijgen tot je mail, is het daarom noodzakelijk dat je zelf een nieuw e-mailwachtwoord instelt. Maak je gebruik van het oorspronkelijke wachtwoord voor je andere accounts, pas deze uit voorzorg dan ook aan", meldt het bedrijf op zijn website.


Cryptomunten
De hacker eist cryptomunten, Yourhosting gaat hier niet op in. "Wij onderhandelen niet met hackers en we geven dan ook geen gehoor aan de eis."

Om weer toegang tot hun e-mailaccount te krijgen, moeten gebruikers inloggen op hun account bij Yourhosting en een nieuw wachtwoord instellen. Het bedrijf raadt klanten aan ook andere wachtwoorden aan te passen, als die tenminste hetzelfde zijn als het wachtwoord dat ze voor hun e-mailaccounts via Yourhosting gebruiken.

De precieze toedracht van het mogelijke hack is onbekend, dat wordt nu onderzocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Ondernemend Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: