nieuws

Opnieuw aandacht voor stikstofproblemen: Presentatie onderzoeksresultaten Mesdag Zuivelfonds en stikstofdebat

Boerenprotest
Boerenprotest © RTV Oost / Chantal Everaadt
Na de boerenprotesten van gisteren staan vandaag de onderzoeksresultaten in het stikstofdebat centraal. Vanmiddag komt het Mesdag Zuivelfonds tijdens een persconferentie in Den Haag met eigen stikstofberekeningen.
Veel boeren twijfelen namelijk aan de resultaten van het RIVM, waarin de landbouw voor 46 procent verantwoordelijk is voor de uitstoot van stikstof. Gisteren lekten al wat cijfers uit, waaruit zou blijken dat de landbouw een aandeel van 23 procent heeft in de uitstoot. Aan de juistheid van die cijfers wordt getwijfeld.
Zo vertelde directeur Annemarie van Wezel van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica van de Universiteit van Amsterdam (UvA) dat de uitgelekte resultaten niet zijn gebaseerd op data van de UvA. Dat onderzoek moet nog beginnen en duurt bovendien drie jaar. "Dat rapport is dus niet gebaseerd op cijfers uit ons onderzoek."

Debat

Ook in de Tweede Kamer is er aandacht voor de stikstofproblematiek. De kamer debatteert vanochtend over de stikstofmaatregelen. Onder meer minister Schouten van Landbouw is aanwezig.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.