nieuws

Almeloër (19) verdacht van betrokkenheid bij overval Chinees restaurant, anderhalf jaar cel geëist

De overval op het Chinees-Indische restaurant in Almelo
De overval op het Chinees-Indische restaurant in Almelo © News United
Tegen een 19-jarige man uit Almelo is vanmiddag voor de rechtbank in zijn woonplaats anderhalf jaar cel geëist. De man was volgens de officier van justitie degene die achter het stuur zat van de vluchtauto die werd gebruikt bij een overval op een Chinees-Indisch restaurant.
Het restaurant aan de Bornerbroeksestraat werd in juni vorig jaar overvallen door een gemaskerde man, die de eigenaresse bedreigde met een vuurwapen. Na de overval sprong de man in een klaarstaande, zwarte auto die er vervolgens met een noodgang vandoor ging.
Uit beelden van diverse bewakingscamera's in de buurt en verklaringen van getuigen werd al snel achterhaald dat de auto van de moeder van de 19-jarige verdachte was. De vrouw werd geconfronteerd met de camerabeelden en herkende haar zoon als de man die de vluchtauto bestuurde.

Zwijgrecht

De Almeloër werd aangehouden en zit inmiddels alweer een behoorlijke tijd vast. In die tijd toonde hij zich niet spraakzaam. Bij alles wat de politie hem vroeg, beriep hij zich op zijn zwijgrecht.
Op zitting was dat niet anders; meer dan honderd vragen van rechters en officier van justitie beantwoordde hij met 'zwijgrecht'.

Onder druk

De houding van de 19-jarige riep bij de rechtbank veel vragen op. "Wordt u onder druk gezet door iemand? Of probeert u iemand te beschermen?"
De rechtbank kreeg geen antwoord op die vraag. Een onderonsje met de advocaat in het cellenblok bracht ook geen verandering in de houding van de Almeloër.

Weigering

Voor de officier van justitie was het duidelijk: de Almeloër bestuurde de vluchtauto en weigerde om openheid van zaken te geven over de daadwerkelijke overvaller. Op zo'n moment blijft er maar één ding over, vond de officier van justitie: een onvoorwaardelijke celstraf eisen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.