nieuws

Hachelijke situatie voor inwoonster Paasloo: stormschade aan torenhoge coniferenboom

Het oogt zo knus, een uit de kluiten gewassen coniferenboom pal naast je huis. Maar met zo'n boom kun je ineens in een hachelijke situatie belanden wanneer er stormschade ontstaat.
En dat gebeurde vanmiddag in Paasloo. De op leeftijd zijnde bewoonster van het huis aan de Oosterpaasloërweg vertrouwde het gekraak aan de boom bij iedere windvlaag niet en had een boomverzorger ingeschakeld.
Die constateerde dat het middelste deel van de boom er erg slecht aan toe was en ieder moment boven op het huis kon vallen. Daarop werd de brandweer gebeld. De bewoonster had het huis inmiddels al uit voorzorg verlaten.

Omvertrekken

De opgeroepen brandweermannen wisten de boom langzaam te ontmantelen. Met behulp van een lier werd het middelste gedeelte van de conifeer naar de grond getrokken. Het gevaar voor het huis en de bewoonster was hiermee geweken.
De boomverzorger heeft de stam en takken in kleinere stukken gezaagd, die door de brandweerlieden op een bult bij het huis zijn neergelegd. Het is niet bekend wat daarmee gebeurt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.