'Saai' Enschede niet populair onder studenten: één op de drie vindt Enschede geen aanrader

Enschede moet aantrekkelijker worden om te wonen en te werken, wil het talent naar de regio halen en behouden. Dat blijkt uit onderzoek van Enschede Promotie onder studenten. Eén op de drie is kritisch en zou de stad niet aanbevelen, bijna de helft van de ondervraagden is wel tevreden maar beveelt de stad niet actief aan.

Die uitkomsten stroken niet met het doel van de stad. Enschede wil namelijk talent aantrekken én behouden voor de regio, maar op basis van het onderzoek zijn er veranderingen nodig om dat te bereiken.

Saai

Respondenten vinden de stad saai. Van de mensen die voor hun studie naar Enschede komen, doet één derde dat voor de stad zelf. Bijna negentig procent doet het vanwege de opleiding.

Daarnaast biedt Enschede de studenten ook na hun studie te weinig, wat ertoe leidt dat de studenten de stad net zo snel weer verlaten als dat ze er naartoe kwamen. Het gebrek aan banen, te weinig evenementen- en vrijetijdsaanbod zijn daar de voornaamste oorzaken van.

Evenementenaanbod

"In Enschede hebben we een groot en aantrekkelijk evenementenaanbod, maar uit het onderzoek blijkt dat de student hier nog te weinig kennis van heeft. Waar veel evenementen een groot publiek aanspreken én bereiken, zie je dat de studenten op een andere manier benaderd willen worden", legt Bjorn de Voer van Enschede Promotie uit.

En die conclusie van De Voer lijkt overeen te komen met de onderzoeksresultaten, want zo'n negentig procent van de studenten vindt dat er te weinig informatie over het wonen, studeren en leven in Enschede is.

"Dit is ook te verklaren door de prioriteiten die zij hebben en de communicatiekanalen die zij gebruiken. Zo zijn veel studenten vooral bezig met hun studie en het studentenleven, hun focus ligt niet op weten wat er in de stad en regio allemaal gaande is", onderbouwt hij.

Aan de slag

Enschede Promotie wil met de kennisinstellingen en het bedrijfsleven in de stad aan de slag met de uitkomsten om Enschede aantrekkelijker te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede studenten Nieuws
Deel dit artikel: