Nieuws

Boer Mark voorziet nieuw protest: "Maar dan minder soft"

Hij reed tijdens het boerenprotest vooraan in een stoet van zo'n 250 trekkers: melkveehouder Mark. Het lukte de Holtense gids zelfs om met zijn kompanen óp het Koekamp te parkeren. Tel daar de resultaten van het Mesdagfonds-onderzoek bij op, en Mark is een tevreden man. Toch voorziet hij een nieuw protest: "Maar dan minder soft."
"Ja, het was een mooie dag", blikt Mark terug op afgelopen woensdag. RTV Oost zond zijn avontuur live uit met een GoPro-camera, waarop iedereen kon zien hoe de boer vrolijk door rood reed en kruispunten afzette met de trekker.
Een compilatie van Mark's capriolen in het verkeer:
De kans is groot dat hij het binnenkort nog eens dunnetjes over doet. Aanleiding: de cijfers van het Mesdag-Zuivelfonds. Of, beter gezegd, de manier waarop de politiek er volgens Mark mee om zal gaan.

'Hardere acties'
"Die cijfers tonen aan dat boeren veel minder stikstof uitstoten dan het RIVM beweerde", legt de melkveehouder uit. "Maar daar hebben politici waarschijnlijk geen boodschap aan. Dan wordt het tijd voor harde acties."
Waar we dan aan moeten denken? "Giertanks met stront en verse melk", zegt de boer lachend. Dan, serieuzer: "Ik meen het wel. Afgelopen woensdag was eigenlijk te soft."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.