nieuws

Zwervers uit Overijssel geportretteerd door Almeloër

'Janti is 63 jaar en zwerft door Deventer. Hij is al 24 jaar dakloos.' Dat schrijft fotograaf Michael Willem Bulder uit Almelo naast het indrukwekkende portret dat hij van Janti maakte. De priemende ogen in het doorleefde gezicht kijken indringend in de lens. 
"Ik ben als fotograaf meestal bezig met mooie portretten van lief lachende dames of van voetbalwedstrijden. Maar de mens die op straat leeft, heeft vaak een verhaal dat grotendeels van het gezicht is af te lezen."
Junti leeft in Deventer
Junti leeft in Deventer © Michael Willem Bulder

Zwervers

De meeste mensen lopen er liever aan voorbij. De dik geklede man die op een kartonnen doos zit, omringd door alle bezittingen in grote boodschappentassen. Bulder wilde de verhalen van deze bijzondere mensen weten. Hij hurkt naast ze neer en stelt vragen voor zijn fotoboek. 
Marco uit Zwolle leeft een zwervend bestaan
Marco uit Zwolle leeft een zwervend bestaan © Michael Willem Bulder

Doodslag

"Zoals Marco uit Zwolle. Volgens eigen zeggen is hij onterecht aangeklaagd voor doodslag, in voorarrest gezeten en zo zijn huis kwijt geraakt. Zijn knalrode haar en zeeblauwe ogen geven hem een prachtige kop. Perfect voor een portret. Voor acht euro mocht ik vier foto's maken."

Verhalen

Zo trekt Bulder door de provincie, op zoek naar dakloze mensen en hun verhaal. "Uiteindelijk wil ik honderd portretten maken. En dan een mooi boek maken. Zodat iedereen ontdekt dat dat randje tussen een fijn leven en een zwevend bestaan flinterdun is."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.