nieuws

Van Polen gelooft in veerkracht PEC Zwolle: ''Het gaat steeds iets beter''

Vito van Crooij en Mustafa Saymak ontbreken zondag bij PEC Zwolle tegen AZ. Sam Kersten, die tegen Feyenoord nog geblesseerd uit viel, en Dean Huiberts zullen wel afreizen naar Alkmaar. 
Volgens aanvoerder Bram van Polen maakt PEC Zwolle een steeds betere indruk. "Verdedigend rondom ons eigen strafschopgebied moet het nog beter. Aanvallend moet er meer gecreëerd worden, maar wij krijgen wel het gevoel dat het steeds iets beter gaat. Tegen RKC Waalwijk hebben wij in ieder geval de nul gehouden en tegen Feyenoord heb je niet heel veel kansen tegen gekregen. De vier tegengoals zijn dan jammer."

Mindere periode voor AZ

De nummer twee van de Eredivisie heeft in zijn laatste drie wedstrijden tweemaal verloren en één keer gelijk gespeeld. Voor de Blauwvingers een uitgelezen mogelijkheid om te profiteren van de mindere periode van de Alkmaarders. "AZ is bij uitstek een van de betere voetballende ploegen. Alleen je ziet dat zij nu wel in een mindere periode zitten. Dat is een kans voor ons om daar met een goed resultaat weg te gaan, aldus Stegeman. 
Ook Van Polen gaat voor minimaal een punt ongeacht het getoonde spel. "Op voorhand is uit naar AZ gewoon een hele lastige wedstrijd. Voor ons is nu iedere wedstrijd cruciaal en zullen wij punten moeten pakken. Als het 0-0 blijft en het is geen reet aan om naar te kijken, dan ben ik de laatste die zich daar druk om maakt", aldus de aanvoerder. 
De wedstrijd is vanaf 14.30 uur live te volgen via De Oosttribune op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.