nieuws

Slechte weer zorgt voor afgelasting meerdere carnavalsoptochten in Overijssel

Meerdere carnavalsoptochten in onze provincie gaan vandaag niet door. Ook de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal is afgelast. De reden is het verwachte slechte weer. De 65ste editie zou live uitgezonden worden op RTV Oost. In plaats van de optocht zendt RTV Oost om 12.00 uur een impressie uit van de teleurstelling in Oldenzaal. 
De organisaties laten weten de veiligheid van de bezoekers niet te kunnen waarborgen. Verslaggever Esther Rikken zou vandaag verslag doen van de optocht: “Het is ontzettend jammer, vooral voor de wagenbouwers en de organisatie. Die zijn hier al een jaar mee bezig.” Vrijdag waarschuwden burgemeesters Wilmien Haverkamp (Tubbergen) en John Joosten (Dinkelland) al dat de optochten bij code geel afgelast zouden worden.

Windvlagen het probleem

“De wind is niet zozeer het probleem, het zijn de windvlagen. Veel van die koppen op de wagens zijn van gaas”, aldus Esther Rikken. Het risico bestaat dat die tijdens een windvlaag omver waaien. Daarom heeft de organisatie zondagochtend besloten om de carnavalsoptocht af te gelasten. Esther Rikken: “Mijn Whatsapp ontploft. Al die wagenbouwers zijn zo verdrietig.”

Nu nog windstil

Volgens RTV Oost-weerman Ton ten Hove lijkt het nu windstil, maar moet het ergste nog komen:  “Het wrange is dat er op dit moment nog nauwelijks wind staat, er is nu vooral veel regen. Het spannende vanmiddag is het punt wanneer de kern van een klein lagedrukgebied overkomt. Dan neemt de wind tijdelijk toe met mogelijk uitschieters. Overijssel zit net de op de rand, het kan dus ook zomaar meevallen."

Afgelast

Ook in Zenderen, Boekelo en Geesteren gaan de optochten niet door. Carnavalsvereniging de Papsleef'n in Geesteren laat weten dat de overige activiteiten en het carnavalsfeest wel gewoon doorgaan. 

Raalte gaat ook niet door

De organisatie van de optocht in Raalte heeft besloten om de optocht af te gelasten. In eerste instantie werd de optocht uitgesteld tot 14:00 uur, maar vanwege het slechte weer is nu besloten om de optocht niet door te laten gaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.