nieuws

Dedden schrijft laatste Grand Prix op haar naam, eindzege naar Kamminga

Ineke Dedden
Ineke Dedden © Orange Pictures
De laatste Grand Prix is een prooi geworden voor Ineke Dedden. De schaatsster uit Wanneperveen was na 100 kilometer op het Zweedse natuurijs de snelste in Lulea. Manon Kamminga, tegenwoordig woonachtig in Kampen, won het eindklassement.
Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep, die naast Dedden bestond uit Janneke Elzinga, Loesanne van der Geest, Ankie Ytsma, Iris van der Stelt en Sandra Dekker. Het zestal slaagde erin uit handen te blijven van het peloton en in de sprint was Dedden net iets sneller dan Ytsma. Van der Stelt eindigde als derde.
De winst in het eindklassement ging naar Kamminga. Zij won dit seizoen in totaal vier GP-races. Vandaag eindigde ze als negende, maar dat was voldoende voor de eindzege. 

Harink en Bruggink

Bij de mannen ging de winst net als gisteren naar Evert Hoolwerf. Hij rekende na 150 kilometer af met medevluchter Jouke Hoogeveen. Crispijn Ariëns kwam ruim een minuut later als derde over de meet. Laatstgenoemde greep echter wel de eindzege in de KPN Grand Prix. Jordy Harink uit Rouveen werd daarin tweede en Mart Bruggink uit Tubbergen derde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.