nieuws

Afgelaste carnavalsoptochten en veel omgewaaide bomen door het weer

Het was misschien in weerkundige termen niet zo indrukwekkend als storm Ciara twee weken geleden, maar toch was de hinder van het weer er zondag niet minder om. Vandaag stonden in Overijssel meerdere carnavalsoptochten op het programma, die allemaal geschrapt werden vanwege de harde wind. 
De organisaties van de twee grootste carnavalsoptochten in Twente en Salland besloten vanochtend met pijn in het hart de optocht af te gelasten. Ze lieten weten dat ze de veiligheid van de bezoekers en deelnemers door de verraderlijke windvlagen niet konden waarborgen. 

Begrip

Een grote teleurstelling voor alle wagenbouwers, loopgroepen en andere betrokkenen bij de optochten, hoewel de meesten van hen er ook begrip voor hadden.
Ook in Zenderen, Albergen, Boekelo en Geesteren gingen de optochten niet door. Dat betekende overigens niet dat het hele carnavalsfeest in die plaatsen werd afgeblazen. De feesten en andere binnenactiviteiten gingen op de meeste plekken gewoon door.

Ontsnapt aan boom

Ook op andere momenten was er veel te merken van de harde wind en de regen. Zo wist een vrouw in Ambt Delden ternauwernood te ontsnappen aan een boom die voor haar auto omviel. Dat gebeurde op de Rijssenseweg.
De bestuurster wist nog net op tijd voor de vallende boom te remmen. Niemand raakte gewond. Eerder op de dag legde een omgevallen boom bij Glanerbrug al even het treinverkeer stil.
Vrouw kan net op tijd remmen voor omgevallen boom in Ambt Delden
Vrouw kan net op tijd remmen voor omgevallen boom in Ambt Delden © Hof van Twente Fotografie
Op de A1 lag bij afrit Enter een boom op de afrit. De brandweer heeft die van de weg gehaald. In Twente stonden straten in Losser, Nijverdal en Wierden blank door de overvloedige regenval.

Caravan weggewaaid

Op de N50 bij Kampen rijden met een caravan bleek ook geen slim idee. Een caravan van een Duits echtpaar waaide van het talud af.
Op de Joost van den Vondellaan in Deventer waaiden isolatieplaten van de steiger. Hierdoor raakten drie auto's beschadigd. De brandweer kwam met een hoogwerker in actie om te voorkomen dat er nog meer zou wegwaaien.
Isolatieplaten waaien van steiger in Deventer
Isolatieplaten waaien van steiger in Deventer © News United / Rens Hulman

Ramspol

Ook de stormvloedkering Ramspol bij Kampen werd vanmiddag opgeblazen. Dat is een balgstuw, een opblaasbare dam, die bij hoogwater het Zwarte Meer van het Ketelmeer afsluit.
Daarmee ontstaat een korte onderbreking in de doorstroming en wordt de veiligheid van het achterland gewaarborgd. De kering blijft dicht zolang het nodig is, laat Rijkswaterstaat weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.